Ιατρείο Αιμόστασης

Το Ιατρείο Αιμόστασης ανήκει στην Α΄ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2006 υπό την ευθύνη του Dr Φώτη Γκιρτοβίτη.

Σε αυτό εξετάζονται κατά μέσο όρο 600 με 800 ασθενείς το χρόνο και μέχρι σήμερα το έχουν επισκεφτεί περισσότεροι από 5000 ασθενείς.

Το ιατρείο αιμόστασης είναι εξειδικευμένο στην διάγνωση και αντιμετώπιση θρομβωτικών και αιμορραγικών διαταραχών, ειδικότερα σε αυτό γίνεται:

– Διάγνωση και αντιμετώπιση φλεβικών θρομβώσεων

– Διάγνωση και αντιμετώπιση αιμορραγικών διαταραχών

– Πλήρης έλεγχος θρομβοφιλίας

– Παρακολούθηση αντιπηκτικής αγωγής

– Διάγνωση επίκτητων και κληρονομικών διαταραχών των αιμοπεταλίων

– Έλεγχος αποτελεσματικότητας αντιαιμοπεταλιακής αγωγής (salospir, clopidogrel, αναστολέων της GPIIb/IIIa, κλπ)

– Αντιμετώπιση και παρακολούθηση γυναικών με θρομβοφιλία και διαταραχές στην κύηση (π.χ. καθ’ έξιν αποβολές, αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο, κλπ)

Επιπλέον  στο ιατρείο διατίθεται δωρεάν το εγχειρίδιο με τίτλο: «Θρομβοφιλία – πρακτικός οδηγός πρόληψης των θρομβώσεων» στο οποίο περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες για τους ασθενείς, σχετικά με τις θρομβοεμβολικές παθήσεις, τον τρόπο πρόληψής τους καθώς και την σωστή λήψη των αντιπηκτικών φαρμάκων.

Το Ιατρείο βρίσκεται στο ισόγειο του κτηρίου των τακτικών εξωτερικών Ιατρείων, στον ίδιο όροφο με την γραμματεία, στον αριθμό 6.

Πριν την εξέταση τους οι ασθενείς θα πρέπει να παραλάβουν το δελτίο εξέτασης από το ταμείο των εξωτερικών ιατρείων, το οποίο πλέον παρέχεται δωρεάν.

Προκειμένου να επισκεφτεί κάποιος το Ιατρείο Αιμόστασης απαιτείται ραντεβού, το οποίο μπορεί να κλείσει είτε προσερχόμενος στο γραφείο των ραντεβού που βρίσκεται στον ίδιο όροφο των τακτικών ιατρείων είτε με τηλεφωνική επικοινωνία στους παρακάτω αριθμούς:

Πρωινό Ιατρείο: κάθε Τρίτη 11.00 – 14.00

Τηλέφωνα για ραντεβού: 2313303313 και 2313303314

Απογευματινό Ιατρείο: κάθε Τρίτη από 15.00

Τηλέφωνο για ραντεβού: 2310993321